X

POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL - versiunea 2.0



Prezenta politica (alaturi de Termenele si conditiile Swip aferente prezentului site web si orice alte documente la care se face referire in continutul acestei politici) urmareste sa va ofere informatii cu privire la datele cu caracter personal pe care ni le puneti la dispozitie prin prezentul site web sau pe care le colectam de la dumneavoastra. Va rugam sa cititi cu atentie cele ce urmeaza, pentru a intelege practicile noastre cu privire la datele dumneavoastra cu caracter personal si modul in care le vom trata.

  1. SOCIETATEA NOASTRA

Operatorul de date este Uni Punct Ro Solutions S.R.L. (in continuare „Swip” sau Societatea), cu sediul social in Strada Crinului 51 A, Pitesti, cod de identificare fiscala 32797925, email privacy@swip.ro, adresa corespondenta contact@swip.ro. Pentru mai multe informatii referitoare la Swip, va rugam sa accesati pagina Despre noi.

  1. TIPURI DE DATE CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE PRELUCRAM, IN CE SCOPURI SI IN BAZA CAROR TEMEIURI.

In vederea administrarii site-ului www.swip.ro, Societatea va colecta anumite informatii („date cu caracter personal”) in legatura cu persoane fizice identificate sau care pot duce la identificarea unor persoane fizice, care sunt furnizate direct de utilizatorii site-ului (precum: nume, prenume, adresa, adresa de e-mail, CNP) sau indirect (spre exemplu, adresa IP a utilizatorului).

Societatea prelucreaza urmatoarele categorii de date cu caracter personal in vederea atingerii scopurilor mentionate in continuare:

  • Nume, prenume, CNP, seria si nr. CI;
  • Date de identificare, adresa de contact, e-mail, numar de telefon;
  • Date cu privire la contractele de utilitati incheiate: adresa locului de consum (judet/sector, localitate, strada, numar, bloc, scara, etaj, apartament, cod postal);
  • Date cu privire la consumul de energie al gospodariei (consum lunar - in kWh, valoarea consumului lunar - in RON, furnizorul actual de energie si gaz);
  • Datele din: cartea de identitate, actul de proprietate sau actul doveditor al dreptului de folosinta asupra locului de consum, acordul proprietarului locului de consum (in cazul in care solicitantul nu este proprietarul locului de consum), copiile acestor documente fiind stocate de Societate in conformitate cu prezenta Politica.

In principal, Societatea prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal pentru realizarea serviciilor de asistenta la negocierea unei oferte de furnizare energie electrica sau gaz.

Mai exact, vom prelucra datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri, in baza temeiurilor legale indicate pentru acestea:

  • Optimizarea utilizarii Site-ului;
  • Comunicarea cu dumneavoastra prin intermediul formularelor de raspuns, e-mail sau telefon;
  • Contactarea pentru prezentarea ofertei sau pentru a cere feedback;
  • La solicitarea dumneavoastra prin acceptarea Temenelor si conditiilor site-ului web, reprezentarea dumneavoastra in vederea negocierii unei oferte cu privire la serviciile de furnizare de energie de catre furnizorii de astfel de servicii.
  • Transmiterea de oferte si promotii, informatii cu privire la evenimente, invitatie de participare la sondaje relevente, comunicarea despre noutati in domeniul nostru de activitate.

2.1. Navigarea pe site-ul web si utilizarea de module cookie

Cand accesati site-ul nostru web, utilizam cookie-uri pentru a colecta in mod automat informatii tehnice care pot identifica utilizatorul, precum adresa IP, denumirea domeniului sau gazda domeniului prin intermediul caruia utilizatorul navigheaza pe site-ul web, tipul de browser de internet folosit pentru accesarea si navigarea pe site-ul nostru web, sistemul de operare folosit de utilizator, cat si informatii si optiuni care ajuta la o mai buna functionare a site-ului sau chiar sunt necesare pentru a executa anumite operatiuni.

In masura in care v-ati exprimat acordul cu privire la utilizarea cookie-urilor, le vom utiliza pentru a imbunatatii functionarea site-ului, a va oferi o experienta personalizata si relevanta de navigare pe site-ul nostru web si pentru a intelege modul in care interactionati cu continutul nostru.

2.2. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru realizarea serviciilor oferite de Swip

Societatea colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal pentru a putea indeplini obligatiile asumate prin Termenele si conditiile Swip.

Societatea transmite date catre diferiti furnizori de energie pentru prestarea de catre Societate a serviciilor descrise in Termenele si conditiile Swip. In acest sens furnizorii de servicii de energie selectati de Societate va vor putea contacta in vederea incheierii unui contract.

Daca dumneavoastra alegeti sa incheiati contracte de furnizare de energie cu acestia, prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal va fi guvernata de intelegerea cu furnizorul ales care actioneaza ca operator de date cu caracter personal. Societatea nu este raspunzatoare pentru prelucrari ulterioare momentului in care intrati in relatie contractuala cu furnizorul, respectiv le furnizati alte date, in mod direct, in vederea negocierii sau incheierii contractului de furnizare de energie.

Scop Categorii de date prelucrate Temei legal

1. Prestarea de servicii de intermediere/negociere conform Termenelor si conditiilor Swip pana la momentul in care furnizorii transmit oferta

Nume, prenume, email, telefon, adresa loc/locuri de consum

Executarea obligatiilor contractuale – Temenele si conditiile Swip


Interes legitim de a identifica daca ati mai participat la o sesiune de negociere colectiva organizata de Societate

2. Prestarea de servicii de intermediere/negociere conform Termenelor si conditiilor Swip din momentul acceptarii ofertei realizate de catre furnizori.

Nume, prenume, email, telefon, adresa loc/locuri de consum, CNP, informatiile cu privire la contractul de furnizare de energie existent, informatiile cuprinse in titlul de proprietate al imobilului

Executarea obligatiilor contractuale – Temenele si conditiile Swip


2.3 Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru campanii de marketing, comunicari si informare.

Orice comunicare ce nu intra in categoria descrisa la 2.1 si are ca scop informarea utilizatorilor sau promovarea de servicii si/sau oferte, realizarea de sondaje sau solicitarea de feedback, reprezinta o prelucrare in temeiul consimtamantului exprimat de catre fiecare utilziator prin bifarea casutei corespunzatoare.

Vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand decideti sa participati la sondajele sau studiile noastre de piata, la anchetele privind gradul de satisfactie a clientului sau cand ne furnizati feedback cu privire la produsele si serviciile noastre. Astfel de date cu caracter personal vor fi prelucrate in scopul de mai sus doar pe baza consimtamantul dumneavoastra.

Participarea dumneavoastra la astfel de sondaje sau studii de piata este voluntara. In consecinta, este alegerea dumneavoastra daca ne furnizati sau nu datele cu caracter personal (precum nume si prenume, informatii privind preferintele si obiceiurile de cumparare sau alte date cu caracter personal pe care va oferiti sa ni le furnizati), prin completarea formularelor de participare de pe site-ul nostru web sau alte formulare similare furnizate in cadrul respectivelor sondaje sau studii.

Scop Temei legal

1. Oferte, noutati, sondaje sau studii de piata, anchete privind gradul de satisfactie a clientului sau cand ne furnizati feedback cu privire la produsele si serviciile noastre

Consimtamant


Luarea deciziilor in mod automat si crearea de profiluri in mod automat

Datele cu caracter personal la care se face referire in prezenta nu sunt supuse unor procese decizionale automatizate, inclusiv crearea de profiluri.

  1. CUI DIVULGAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL?

Pentru a atinge scopurile descrise mai sus, Societatea utilizeaza serviciile mai multor parteneri contractuali.

Unii dintre acestia sunt, la randul lor, operatori de date, care desfasoara activitati de stocare baza de date, platforma de comunicare electronica, platforma de sondaje electornice, furnizor servicii website, furnizor de hosting si inregistrare domenii, si sunt activi in industria/sectorul software si consultanta.

Transmitem datele dumneavoastra catre furnizorii de energie pentru a va formula o oferta, a va contacta si asista in semnarea contractului de furnizare de energie. Pentru acest scop acestia actioneaza ca operator de date cu caracter personal si se obliga fata de Societate sa foloseasca datele numai in scopul mentionat in prezentul paragraf.

Dupa ce sunteti contactati de acestia, furnizorii de energie actioneaza ca operatori iar datele dumneavoastra sunt prelucrate de acestia conform termenelor si conditiilor pe care vi le pun la dispozitie acestia.

Unii dintre partenerii Societatii sunt terte parti care nu intentioneaza sa prelucreze datele, insa pot avea acces la acestea in indeplinirea sarcinilor sau in interactiunile lor cu Societatea, cum ar fi societati care asigura intretinere tehnica, auditori financiari sau juridici.

Datele cu caracter personal indicate mai sus pot fi puse la dispozitie sau transmite catre terti si in urmatoarele situatii: (i) autoritati publice, auditori sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii si activelor Societatii, care solicita Societatii sa furnizeze informatii, in virtutea obligatiilor legale ale acesteia din urma.; (ii) pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si activelor Societatii noastre sau alte entitati sau persoane, precum instante de judecata; (iii) terti achizitori, in masura in care activitatea Societatii ar fi transferata (in totalitate sau partial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzactii.

Persoanele si entitatile carora le putem distribui date cu caracter personal sunt urmatoarele:

  1. In scopul navigarii pe site-ul web si in scopuri referitoare la utilizarea cookie-urilor, putem transmite datele cu caracter personal catre furnizori de servicii de analiza si de motoare de cautare pentru ca acestia sa furnizeze servicii de intretinere a site-ului nostru web;
  2. Pentru a raspunde intrebarilor, solicitarilor sau reclamatiilor dumneavoastra, putem distribui datele dumneavoastra cu caracter personal catre furnizorii nostri de servicii de centru de apel;
  3. Pentru organizarea si gestionarea campaniilor promotionale, precum si pentru analizarea eficacitatii acestora, putem distribui datele dumneavoastra cu caracter personal catre agentii de publicitate si marketing sau agentii de media digitala sau agentii de retele de socializare;
  4. Pentru comunicarile de marketing direct, putem transmite datele cu caracter personal catre agentiile de publicitate si marketing care realizeaza comunicarea in numele nostru;
  5. Pentru realizarea de sondaje sau studii de piata, anchete privind gradul de satisfactie a clientului sau pentru a obtine feedback de la clientii nostri cu privire la produsele si serviciile noastre, putem distribui datele cu caracter personal catre furnizori de servicii de sondaje sau studii de piata/anchete privind clientii
  1. CAT TIMP STOCAM DATELE DUMNEAVOASTRA CU CARACTER PERSONAL

Vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare. In cazul in care Societatea va stabili ca are un interes legitim sau o obligatie legala de a prelucra in continuare datele dumneavoastra cu caracter personal in alte scopuri, veti fi informati in mod corespunzator in acest sens.

Estimam ca activitatile de prelucrare detaliate mai sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:

Scop Durata

1. Navigarea pe site-ul web si utilizarea cookie-urilor

Conform Politicii de cookies

2. Raspunsul la intrebarile, solicitarile sau reclamatiile dumneavoastra

2 ani

3. Comunicari legate de campanii de marketing si activitati specifice Swip

Pana la solicitarea dezabonarii sau 2 ani

4. Prestarea serviciilor si intermedierea cu furnizorii de energie

Durata prestarii serviciilor + 1 an pentru a ne putea indeplini obligatiile contractuale.


Odata ce perioada de prelucrare indicata mai sus expira, iar Societatea nu mai are motive legale sau legitime de a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, datele vor fi sterse in conformitate cu procedurile interne, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

  1. PRELUCRAREA DATELOR COPIILOR CU VARSTA DE SUB 16 ANI

Toate activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal prezentate in aceasta Politica se refera exclusiv la persoane care au cel putin 16 ani. Utilizarea sistemelor, precum si a rezultatelor prelucrarii este interzisa cu privire la copiii care nu au implinit aceasta varsta fara consimtamantul parintilor/reprezentantilor legali ai acestora. In cazul in care, in ciuda eforturilor noastre rezonabile de prevenire, o astfel de prelucrare are totusi loc, o vom inceta odata ce observam faptul ca utilizatorii nu au implinit varsta mentionata mai sus.

  1. SECURITATEA PRELUCRARII DATELOR

Swip va informeaza prin prezenta ca evalueaza si actualizeaza ocazional masurile de securitate implementate pentru a asigura o prelucrare a datelor cu caracter personal in conditii de siguranta si securitate.

  1. REFUZUL PRELUCRARII SI CONSECINTELE ACESTUIA

Datele cu caracter personal prevazute in Sectiunea 2.2. Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru realizarea serviciilor oferite de Swip reprezinta o obligatie contractuala asumata de Societate prin Termenele si conditiile Swip fata de care v-ati exprimat acceptarea. Ca regula generala, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate in scopurile precizate in Termenele si conditiile Swip – pentru indeplinirea serviciilor de intermediere si negociere a ofertelor din domeniul energiei. In situatia in care calitatea dumneavoastra de utilizator/client inceteaza prin modalitatile prevazute in Termene si conditii sau in prezenta Politica, va vom solicita consimtamantul pentru prelucrarea sau transmiterea unor astfel de informatii. In cazul in care persoana vizata nu furnizeaza datele pentru scopul de mai sus mentionat, atrage neindeplinirea tuturor obligatiilor contractuale aferente Termenelor si conditiilor.

In cazul in care nu furnizati datele prevazute la pct. [2.2] Swip nu va putea sa initieze negocierea colectiva pentru dvs.

In cazul in care nu furnizati datele prevazute la pct. [2.3] Swip nu va va trimite comunicari de marketing.

  1. DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE

In contextul prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal, aveti urmatoarele drepturi:

  1. Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate: aveti dreptul de a obtine confirmarea faptului ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate si, in caz afirmativ, de a avea acces la tipul de date cu caracter personal si conditiile in care sunt prelucrate, prin adresarea unei cereri in acest sens catre operatorul de date;
  2. Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal: aveti posibilitatea de a solicita, prin adresarea unei cereri in acest sens catre operatorul de date, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, completarea datelor incomplete sau stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal in cazul in cazul in care (i) datele nu mai sus necesare in scopul initial (si nu exista un nou scop legal), (ii) temeiul juridic al prelucrarii este consimtamantul persoanei vizate, persoana vizata isi retrage consimtamantul si nu exista alt temei legal, (iii) persoana vizata isi exercita dreptul de a se opune, iar operatorul nu are motive legitime care sa prevaleze pentru a continua prelucrarea, (iv) datele au fost prelucrate ilegal, (v) stergerea este necesara pentru conformarea cu legislatia UE sau legislatia romana sau (vi) datele au fost colectate in legatura cu servicii ale societatii informationale oferite copiilor (daca este cazul), cand se aplica cerinte specifice cu privire la consimtamant;
  3. Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii: aveti dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii in cazurile in care: (i) considerati ca datele cu caracter personal prelucrate sunt inexacte, pentru o perioada care sa permita operatorului sa verifice exactitatea datelor cu caracter personal; (ii) prelucrarea este ilegala, insa dumneavoastra nu doriti ca sa va stergem datele cu caracter personal, ci sa restrangem utilizarea acestor date; (iii) in cazul in care operatorul de date nu mai are nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal in scopurile mentionate mai sus, insa dumneavoastra aveti nevoie de date pentru a constata, exercita sau apara un drept in instanta sau (iv) v-ati opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care sa verificam daca temeiurile legitime ale operatorului de date prevaleaza asupra drepturilor persoanei vizate;
  4. Dreptul de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelucrare realizate pana in momentul respectiv; dreptul de a retrage consimtamantul cu privire la prelucrarea in scopuri de marketing si promovare in orice moment.
  5. Dreptul de a va opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situatia particulara in care va aflati, atunci cand prelucrarea se intemeiaza pe interes legitim, precum si de a va opune, in orice moment, prelucrarii datelor in scopuri de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri;
  6. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza pe aceasta in mod similar intr-o maniera semnificativa;
  7. Dreptul la portabilitatea datelor, insemnand dreptul de a va primi datele cu caracter personal pe care le-ati furnizat operatorului de date intr-o forma structurata, utilizata in mod curent si care poate fi citita automat, precum si dreptul de a transfera respectivele date catre un alt operator, in cazul in care prelucrarea are la baza consimtamantul dumneavoastra sau executarea unui contract si se realizeaza prin mijloace automate;
  8. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea de Protectie a Datelor (ANSPDCP) si dreptul de a va adresa instantelor de judecata competente.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate in orice moment. Pentru exercitarea anumitor drepturi, precum dreptul de a depune o plangere, va incurajam sa utilizati formularele disponibile la http://www.dataprotection.ro/?page=Modele_de_plangere pe http://www.dataprotection.ro/ sau sa adresati o solicitare in scris, datata si semnata sau in format electronic la urmatoarea adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336Bucuresti, Romania. De asemenea, in cazul in care doriti sa va retrageti consimtamantul acordat cu privire la scopurile de marketing direct, aveti posibilitatea de a utiliza optiunea „dezabonare” care este inclusa in fiecare comunicare de marketing.

  1. MODIFICARI LA ACEASTA POLITICA

Aceasta Politica de Confidentialitate poate suferi din cand in cand modificari si poate fi actualizata de catre Swip, dupa cum va fi necesar, insa fara a afecta nivelul de protectie minim necesar pentru a nu afecta drepturile conferite de legislatia in vigoare cu privire la protectia datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul General privind Protectia Datelor 2016/679.

Swip va va notifica cu privire la orice modificari materiale sau substantiale ale acestei Politici de prelucrare a datelor si se va asigura ca respectiva notificare este efectuata intr-o maniera care asigura luarea la cunostinta de catre dumneavoastra, spre exemplu prin utilizarea adresei de e-mail pe care ne-ati furnizat-o, sau orice mijloace adecvate care sa asigure o comunicare efectiva.

  1. CONTACT

Puteti adresa orice intrebare in legatura cu prezentul document catre Swip, putand fi contactati folosind urmatoarele detalii de contract: privacy@swip.ro