X

TERMENI ȘI CONDIȚIIVA RUGAM SA CITITI CU ATENTIE ACESTI TERMENI SI CONDITII INAINTE DE A FOLOSI ACEST SITE


 1. Termeni si Conditii privind folosirea acestui Site
  1. www.Swip.ro este un website detinut si operat de catre Uni Punct Ro Solutions S.R.L-D, avand numar de inregistrare J3/233/27.02.2014 si cod de identificare fiscala 32797925 (in continuare, „Societatea”). Uni Punct Ro este detinatorul tuturor drepturilor asupra site-ului web www.Swip.ro.

 2. Definitii
  1. Swip este o platforma care isi propune sa ajute consumatorii non-casnici sa-si reducă costul lunar al facturilor de electricitate. Swip plănuiește sa folosească puterea colectiva a societăților grupate pentru a-i reprezenta in negocierea cu furnizorii de utilitati, obtinand astfel preturi mai avantajoase* decat cele din piata. Swip obtine oferta din partea furnizorului, o comunica utilizatorilor, urmand ca decizia de a contracta in noile conditii negociate sa apartina in exclusivitate societatii.
  2. "Utilizator" este definit drept societatea care acceseaza Site-ul prin reprezentantul acesteia.
  3. “Furnizor” este definit drept un tert fata de Societate, care presteaza servicii de furnizare de energie electrica si/sau gaze naturale catre societatile care se bucura de dreptul de eligibilitate reglementat de legislatia aplicabila in domeniul energiei electrice si al gazelor naturale care este nominalizat ca Furnizor care colaborează cu Societatea.
  4. Website-ul (site-ul) – www.Swip.ro contine informatii si materiale promotionale cu privire la serviciile oferite de Uni Punct Ro Solutions.

 3. Acordul de acceptare al Utilizatorilor
  1. Acest acord vizeaza Website-ul, respectiv continutul si serviciile oferite de aceasta.
  2. Prin accesarea, navigarea si/ sau folosirea Site-ului, confirmati ca ati citit, ati inteles si sunteti de acord cu acesti Termeni si Conditii de utilizare si va angajati ca veti respecta obligatiile contractuale si legale ce decurg din acesti Termeni si Conditii. Termenii si Conditiile de utilizare a Site-ului (impreuna cu Politica de Confidentialitate [hyperlink] reprezinta un contract intre Societate si dumneavoastra, ca Utilizator, ce reglementeaza conditiile de utilizare in baza carora veti beneficia de Servicii.
  3. Termenii si Conditiile pot suferi modificari. Aveti posibilitatea de a verifica din timp in timp aceste modificari. In situatia in care sunteti utilizator inregistrat, si modificarea vizeaza aspecte importante ale termenilor si conditiilor, va vom notifica in acest sens.
  4. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, garantati ca aveti capacitatea legala de a accepta Termenii si Conditiile in numele societatii pe care o reprezentati cu privire la utilizarea Site-ului.

 4. Descrierea Serviciilor
  1. Swip își propune sa reunească un număr de consumatori non-casnici si sa folosească volumul colectiv al consumului acestora in negocierea cu furnizorii, in vederea obtinerii unei oferte avantajoase. Prin oferta avantajoasa* se intelege un pret mai mic raportat la cel din actualul contract al companiei respective sau al mediei pietei pentru un loc de consum similar. Prin oferta avantajoasa nu se va intelege compararea clauzelor contractuale individual sau per ansamblu. Societatea va exersa diligenta ca pretul negociat sa fie mai mic decat cel actual prevazut in contractul oricaruia dintre utilizatorii inscrisi intr-o sesiune de negociere, insa nu garanteaza ca oferta obtinuta de la Furnizor in urma negocierii va fi intotdeauna mai mica decât cea din contractul actual al oricaruia dintre Utilizatorii inscrisi pentru negociere. Utilizatorii inscrisi pe platforma Swip isi dau acordul ca Swip sa negocieze oferte pentru electricitate si/sau gaz in numele lor, mandatand Societatea in acest sens. Dupa colectarea unui număr corespunzător de consumatori non-casnici, Societatea organizează o licitatie, iar furnizorii de energie si/sau gaz pot concura pentru portofoliul de clienti. Furnizorul care ofera pretul cel mai mic* pentru intreg portofoliul castiga licitatia, iar oferta castigatoare este prezentata Utilizatorului. Decizia de acceptare a ofertei, pentru incheierea unui contract cu furnizorul castigator apartine in exclusivitate Utilizatorului. Pretul cel mai mic* este definit in secțiunea 4.2.5
  2. Pentru a beneficia de serviciile Societatii, Utilizatorul trebuie sa parcurga urmatorii pasi:
   1. Accesarea www.Swip.ro
   2. Crearea unui cont de utilizator, prin crearea unui cont de utilizator care presupune completarea unui formular, conținând următoarele câmpuri: nume, prenume, nume companie, telefon, adresa e-mail, interval preferat de contact, precum si încărcarea unei copii a facturii de electricitate/gaz.
   3. Acordarea de catre Utilizator catre Societate a dreptului de a negocia in numele lui cu furnizorii participanti la licitatie prin bifarea optiunii explicite in cadrul crearii contului, scopul fiind demersurile de negociere a unei oferte pentru consumator.
   4. Societatea va putea intra in raport contractual cu Furnizorii astfel incat sa poata intermedia negocierea si sa-si indeplineasca mandatul fata de Utilizatori. Utilizatorii accepta ca Societatea ar putea fi remunerata in baza acestui raport contractual cu Furnizorul, de către acesta, pentru activitatea realizata.
   5. Ulterior colectarii datelor, Societatea va organiza o licitatie cu Furnizorii. Castigatorul va fi ales pe baza pretului cel mai mic*. Pretul cel mai mic* va fi definit ca valoarea cea mai mica per kWh licitata pentru intreg portofoliul de clienti si va lua in calcul costul estimat total al electricitatii/gazului pentru intreg portofoliul (inclusiv abonamentele/tarifele de rezervare). Societatea va actiona ca intermediar intre Utilizator si Furnizor, prezentandu-i Utilizatorului oferta castigatoare.
   6. Societatea isi rezerva dreptul de a contacta in baza unor criterii proprii orice Furnizor in vederea participarii la licitatie, insa se obliga sa invite/notifice minim 5 furnizori despre posibilitatea participarii la licitatie.
   7. Societatea nu garanteaza Utilizatorilor ca, daca s-au inscris conform procedurii descrise mai sus, vor primi in mod obligatoriu o oferta. In situatiile in care Furnizorul (Furnizorii) isi retrag oferta, licitatia nu se materializeaza intr-o oferta, au aparut factori externi care impiedica realizarea activitatii Societatii in acest sens, Utilizatorii vor fi notificati de aceste circumstante.
  1. Accesul si navigarea pe Site, precum si utilizarea Serviciilor se fac cu titlu gratuit pentru Utilizatori.
  2. Daca nu veti dori sa mai folositi Serviciile Societatii, puteti opta oricand pentru incetarea acestui contract prin notificarea Societatii pe e-mail.
  3. In acelasi timp, Societatea isi rezerva dreptul de a inceta prezentul contract prin notificarea dumneavoastra, cu un termen rezonabil de preaviz de minim 48 de ore.

 5. Aspecte generale privind utilizarea Site-ului
  1. Navigarea pe Site, inclusiv obtinerea de comparatii ale ofertelor Furnizorilor, nu presupune indeplinirea de catre Utilizatori a niciunor formalitati. Pentru a va putea oferi un serviciu eficient, avem nevoie de informatii reale, corecte si complete cu privire la datele dumneavoastra de contact si orice alte informatii pe care le furnizati. Prin acceptarea acestor termeni si conditii va obligati sa oferiti informatii exacte despre identitatea dumneavoastra si a societatii pe care o reprezentati si despre consumul de energie electrica/gaz.
  2. Societatea nu va raspunde pentru eventualele daune suferite de catre Utilizatori rezultate din utilizarea unor date neactualizate, false sau incomplete.
  3. In cazul furnizarii sau folosirii de date false sau incomplete, accesul dumneavoastra la Site poate fi interzis.
  4. Prin acceptarea acestor termeni si condiții declarați ca îndepliniți condițiile legale pentru a reprezenta societatea pe care o inscrieti.

 6. Promovarea pe site. Colaborarea cu terte companii. Accesarea de linkuri pentru servicii terte
  1. Societatea nu este raspunzatoare pentru mesajele si actiunile ce decurg din materiale publicitare prezentate pe Site.
  2. Societatea nu va fi tinuta raspunzatoare pentru activitatea desfasurata de alte website-uri cu exceptia Site-ului.

 7. Limitare geografica
  1. Site-ul este oferit pe teritoriul Romaniei si pentru Utilizatori inregistrati in Romaniei.

 8. Obligatiile Utilizatorilor
  1. Utilizatorii sunt raspunzatori pentru analizarea ofertelor Furnizorilor, alegerea Furnizorilor cu care vor contracta, efectele contractelor de furnizare de servicii pe care le incheie cu Furnizorii si indeplinirea acestora, Societatea avand doar rolul de a intermedia negocierea dintre Utilizatori si Furnizori.
  2. Utilizatorii se obliga ca in activitatea desfasurata prin intermediul Siteului, sa se identifice cu adevarata identitate.
  3. Furnizarea de documente si materiale prin intermediul Site-ului, sau in orice alt mod reprezinta acceptul Utilizatorilor ca respectivele informatii, documente si materiale sa fie transmise sau facute accesibile in orice mod Societatii si Furnizorilor.
  4. Este interzisa publicarea pe Site sau incarcarea prin intermediul acestuia:
   • de materiale cu caracter ofensator, limbaj neadecvat, ce incita la violenta, pornografic/obscen, spam, virusi, s.a.;
   • de materiale care discrimineaza in orice fel;
   • de materiale care sunt incarcate sau postate cu incalcarea drepturilor unor terti sau a obligatiilor asumate fata de acestia (precum obligatii contractuale, obligatii de confidentialitate, obligatii de a nu face, s.a.)
   • de materiale care vizeaza activitati ilegale, care incalca dreptul la viata privata a altei persoane sau care genereaza inconveniente altor persoane, care pot duce la hartuirea altei persoane, care pot duce la uzurparea identitatii unei persoane sau prin care se reprezinta in mod mincinos sau eronat identitatea sau afilierea fata de terti, respectiv materiale care pot induce impresia in mod eronat ca emana de la Societate, s.a.
  5. Utilizatorilor le este interzisa publicarea sau transmiterea de materiale al caror continut incalca legislatia in vigoare. In acest sens, le este interzis utilizatorilor sa: a) modifice, dezactiveze, evite sau degradeze orice mijloc de protectie al Site-ului; b), reproduca, copieze, descarce, distribuie, transmita, publice, incarce, modifice, realizarea de opere derivate cu privire la continutul Site-ului sau a oricarei portiuni din acesta, altfel decat este permis in mod expres de Societate; c) folosirea Site-ului sau a serviciilor puse la dispozitie prin Site astfel incat sa poata afecta functionarea normala a componentelor retelei IT utilizate de Societate; d) obtinerea sau tentativa de obtinere acces neautorizat la Site, ori la serverul pe care e stocat Site-ul sau pe orice alt server, computer sau baza de date conectata cu Site-ul; e) atacarea Site-ul prin atac de tip „denial of service” (echivaland cu „blocarea serviciului”) sau alt tip de atac cu efecte similare . f) intreprinderea oricarei activitati care poate fi daunatoare Site-ului sau Societatii ; g) contaminarea cu virusi (de orice tip), sau orice alt continut nociv din punct de vedere tehnologic; h) publicarea sau transmiterea de orice material de publicitate, marketing, material promotional nesolicitat prin intermediul Site-ului. Încălcarea prevederilor de mai sus [a) – h)] ,poate atrage incetarea imediata a drepturile de folosire a Site-ului pentru persoana care a savarsit sau a participat la savarsirea incalcarii. Accesul neautorizat pe Site sau pe serverele utilizate de Societate poate constitui o infractiune si va fi pedepsita conform legislatiei in vigoare. Orice astfel de incalcare va fi comunicata autoritatilor competente, iar Societatea va coopera cu autoritatile abilitate prin divulgarea identitatii persoanei vizate si a oricaror altor informatii solicitate de autoritati. Utilizatorilor le este interzisa folosirea Site-ul in scopuri comerciale, altele decat cele permise prin Termeni si Conditii. In acest sens, Utilizatorilor le este interzis sa colecteze date cu caracter personal prin intermediul Site-ului si sa le foloseasca in scopuri comerciale sau in orice alte scopuri.
  6. Societatea nu are obligatia de a verifica in prealabil informatiile si continutul materialelor puse la dispozitie de catre Utilizatori si nu este responsabila in niciun fel pentru continutul si acuratetea informatiilor transmise de catre Utilizatori.
  7. Utilizatorii accepta deplina responsabilitate pentru veridicitatea si acuratetea informatiilor furnizate prin intermediul Site-ului sau pe care le pun in alt mod la dispozitia Societatii si/sau Furnizorilor, inclusiv in vederea incheierii contractelor de furnizare de servicii.
  8. Societatea isi rezerva dreptul de a pune la dispozitia Utilizatorilor un mediu in care acestia sa isi exprime opiniile sau sa furnizeze testimoniale cu privire la Servicii, Site si Furnizori. Astfel, Utilizatorii accepta ca orice informatii publicate/furnizate prin acel mediu sunt vizibile tuturor celorlalti Utilizatori si Furnizori, respectiv poate deveni informatie publica. Utilizatorilor le este interzis sa publice/incarce informatii si/ sau materiale care: a) nu le apartin, fara permisiunea persoanelor carora le apartin; b) incalca prevederile cuprinse in Termeni si Conditii; c) care incalca legislatia in vigoare, in orice fel.
  9. Societatea nu deține vreun drept de proprietate asupra informatiilor si materialelor transmise de catre Utilizatori prin intermediul Site-ului. Prin trimiterea acestora catre Societate sau prin incarcarea lor pe Site, Utilizatorul ii acorda Societatii o licenta neexclusiva, in orice teritoriu, cu drept de sub-licentiere si pe intreaga durata a drepturilor de autor asupra informatiilor si/ sau a materialelor transmise, pentru a prelucra, traduce, reproduce informatiile/ materialele respective si folosi numele Utilizatorului in scop de promovare a Site-ului si a Serviciilor prin orice mijloace disponibile (inclusiv, fara limitare la: radio, TV, pe internet, in presa scrisa si online). Aceasta licenta neexclusiva este gratuita, iar Societatea nu va datora nicio contraprestatie licentiatorului. Societatea poate, fara a fi obligata, sa proceseze si/sau prelucreze continutul incarcat de Utilizator si isi rezerva dreptul sa excluda de pe Site orice materiale sau postări in mod discreționar.

 9. Informatii pentru Utilizatori
  1. Fiecare Utilizator intelege si isi da acceptul ca unele informatii furnizate de Utilizator sa poata fi transmise catre terti, inclusiv Furnizorilor si companiei de curierat pentru a permite furnizarea Serviciilor in conditiile prevazute in Politica de Confidentialitate.

 10. Limitarea raspunderii. Raspunderea in raport cu Utilizatorii:
  1. Site-ul Societatii sau trimiterile la site-uri de la Furnizori sau alte terte parti pot contine erori sau precizari inexacte. Societatea nu garanteaza pentru acuratetea tuturor informatiilor, respectiv pentru lipsa oricarei erori din acest continut.
  2. Societatea isi limiteaza toate garantiile, declaratiile si raspunderea, in limita permisa de lege, cu privire la Servicii si la Site si utilizarea acestuia.
  3. Informatiile, opiniile, sfaturile, ofertele sau orice alte date furnizate de Societate au caracter informativ. Societatea nu isi asuma raspunderea pentru si nu garanteaza ca informatiile oferite sunt exacte sau ca oferta prezentata va fi mentinuta de Furnizorul de energie electrica/gaz. Fara a aduce atingere celor de mai sus, Societatea ia masuri pentru ca informatia sa fie cat mai exacta si pentru ca Furnizorii sa mentina oferta agreata. Aceste informatii/ oferte nu trebuie interpretate drept garantii oferite de Societate.
  4. Societatea nu isi asuma raspunderea pentru dificultatile tehnice generate de compatibilitatea intre site si sistemul de operare/ browserul folosit de user.
  5. Societatea nu poate controla identificarea Utilizator datorita faptului ca activitatea se desfasoara pe internet. Drept urmare, nu putem fi raspunzatori pentru continutul incarcat de utilizatori pe site.
  6. Societatea ofera servicii de negociere a ofertelor Furnizorilor. Societatea este un tert fata de contractul incheiat intre Utilizatori si aceastia. Incheierea contractului, continutul acestuia precum si indeplinirea obligatiilor ce rezulta din acesta reprezinta o relatie contractuala separata intre Furnizor si Utilizator.
  7. Societatea este o entitate independenta care nu este afiliata niciunui Furnizor si nu raspunde sub nicio forma pentru activitatea Furnizorilor, inclusiv in ce priveste comportamentul acestora fata de Utilizatori, termenii ofertelor acestora pentru prestarea serviciilor de furnizare de energie electrica/gaz, negocierea clauzelor, incheierea, continutul si ducerea la indeplinire a contractelor de furnizare a energiei electrice/gazului incheiate de Furnizori cu Utilizatorii ca urmare a utilizarii Site-ului.
  8. Societatea isi rezerva dreptul de a suspenda, retrage, intrerupe sau schimba Site-ul si poate suspenda sau inceta Serviciile. Societatea nu va fi raspunzatoare de daunele cauzate Utilizatorilor de incetarea Serviciilor.
  9. Societatea nu va raspunde pentru pierderile de orice fel pe care Utilizatorii le-ar avea in baza contractelor incheiate cu Funizorii de energie electrica/gaz.
  10. Societatea nu garanteaza ca Site-ul este disponibil intotdeauna si ca functioneaza corespunzator, chiar in situatia in care este folosit corespunzator.
  11. Datele furnizate de catre Utilizatori sunt preluate astfel cum au fost trimise, fara a fi verificate sau procesate. Utilizatorii inteleg si sunt de acord ca ei sunt singurii responsabili pentru folosirea Serviciilor.

 11. Proprietate intelectuala
  1. Orice elemente de branding afisate pe Site, cat si conținutul acestuia, precum logo-uri, nume, grafice, date, compilatii, icoane, imagini, modele, fisiere audio/video , programe de calculator sunt proprietatea Societatii sau a respectivilor titulari de drepturi si sunt protejate prin drepturi de autor.
  2. Se interzice folosirea logo-urilor, ilustratiilor, fotografiilor, fisierelor audio/video sau a oricaror altor elemente care se regasesc pe Site. Calitatea Societatii de titular al drepturilor de autor sau proprietar al acestui continut trebuie sa fie recunoscuta cu fiecare ocazie si mentionata expres tertilor care receptioneaza respectivul contnut.
  3. Orice incalcare a prevederilor din prezenta sectiune – Proprietate intelectuala poate atrage incetarea imediata a dreptului de a folosi Site-ul si/sau Serviciile pentru Utilizatorul responsabil de incalcare. Utilizatorul va fi obligat sa returneze si/sau sa distruga orice copii ori materiale generate prin nerespectarea prezentei sectiusni.
  4. Pentru a obtine permisiunea Societatii pentru orice folosinta diferita de cele prevazute in prezenta sectiune, va rugam sa va adresati in scris sau prin e-mail Societatii.

 12. Sanctionarea Utilizatorilor
  1. Utilizarea necorespunzatoare de orice fel poate fi sanctionata prin una sau mai multe din urmatoarele:
   1. acționarea in instanța a respectivului Utilizator.
   2. raportarea utilizarii necorespunzatoare autoritatilor;
   3. blocarea accesului la continutul/ functionalitatile Site-ului;
   4. orice alta masura considerata necesara si/ sau potrivita.
  2. Societatea nu isi asuma obligatia de a raporta sau sanctiona orice utilizare necorespunzatoare
  3. Utilizarea necorespunzatoare poate fi sesizata la adresa noastra de e-mail, mentionand datele dumneavoastra de identificare.